FI

Kuin kallein timanteilla koristeltu peili

Kuin kallein timanteilla koristeltu peili -teos on syntynyt Kemijärven rannalla, sen aalloista, väreistä ja viivoista. Kuvataiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinnan teokset ja kemijärveläisten nuorten kirjoitukset yhdistävät hienolla tavalla kuvan ja sanan, kaksi sukupolvea sekä Kemijärven ja lukijan. Teos on yhtä aikaa sekä taide- että runokirja, ja se välittää lukijalle veden äärellä elämisen rikkauden.
Teosta on vielä muutama kappale jäljellä hintaan 30 €.Loota

Loota on tehty laudoista, jotka ovat nähneet paljon. Ne ovat Kemijärven lähikylistä: Javaruksesta, Luusuasta ja Kelloniemestä. Jotkut ovat palvelleet lampolan aitana, jotkut ladon seinänä, toiset taas lapetikkaina nyt jo autioituneen omakotitalon katolla.

Loota on tekijöidensä kunnianosoitus menneille sukupolville.
Kahta samanlaista Lootaa ei ole, sillä ne ovat kaikki uniikkeja.Surun matkakirja

Surun matkakirja on Kemijärven kirkkoherran Pentti Tepsan ja Pirkko Mäkelä-Haapalinnan yhteistyönä toteutettu kaunis ja lohdullinen teos surun kanssa matkaajalle.
Kirjan hinta on 22,90 €Solum-muistikirja

Solum on latinaa ja tarkoittaa pohjaa ja perustusta. Muistikirja on Otavan kirjapainossa painettu korkeatasoinen ja kovakantinen kirja, joka asoveltuu yhtä hyvin vieras-, päivä- kuin luonnoskirjaksikin.
Muistikirjan hinta on 12 €.Kattomaalaukset

Härkälän kartanoon Somerolle toteutettiin seinä ja kattomaalauksia. Verannan tammiaihe löytyi kartanon pihalla kasvavasta monisatavuotisesta, paljon nähneestä tammesta.